Zavod za zaposlovanje organizira zaposlitvene sejme

Zavod za zaposlovanje vsako leto spomladi in jeseni organizira zaposlitvene sejme. Zaposlitveni sejmi so organizirani po vsej Sloveniji in namenjeni vsem, ki iščejo, ali želijo menjati zaposlitev. Sejmi se priporočajo vsem, ki še hodijo v šolo, se odločajo o nadaljnjem izobraževanju ali prekvalifikaciji ali aktivno iščejo novo ali prvo zaposlitev.

Sejmi so namenjeni predstavitvi možnosti zaposlovanja, izobraževanja in usposabljanja. Na sejmu so predstavljeni obetavni poklici in številni delodajalci iz lokalnega in tudi širšega okolja. Če imate možnost, se oglasite na tovrstnih sejmih, saj boste tako takoj v neposrednem stiku z delodajalcem, ki vam bo takoj lahko odgovoril na vsa vaša vprašanja. Na sejmih so na voljo številna predavanja in seminarji, ki pa so brezplačni. Udeleženci se lahko udeležijo tudi tematskih predavanj, okroglih miz in delavnic.

Udeležba na sejmu je dobra ideja, saj so gostje na zaposlitvenih sejmih delodajalci, ki iščejo nov kader, razvojne agencije, ki lahko pomagajo pri razvoju kariere, zasebne agencije, ki iščejo zaposlitve, izobraževalne organizacije, ki predstavljajo svoje programe, nevladne organizacije, ki pomagajo in svetujejo, ter še mnogi drugi, ki delujejo in se ukvarjajo s trgom dela.