Kako napisati učinkovito spremno pismo

razgovor

Spremno pismo je predstavitveno pismo, ki je priloženo vašemu življenjepisu, ko se prijavljate na delovno mesto. Namen spremnega pisma je, da delodajalcu prodate sebe in svoje sposobnosti. Dobro spremno pismo bo pritegnilo delodajalčevo pozornost in ga spodbudilo, da prebere vaš življenjepis. Za oblikovanje učinkovitega spremnega pisma upoštevajte te nasvete.

Naredite svojo raziskavo

Preden začnete pisati spremno pismo, opravite nekaj raziskav o podjetju in delovnem mestu, na katerega se prijavljate. To vam bo pomagalo prilagoditi spremno pismo tako, da bo ustrezalo kulturi podjetja in zahtevam delovnega mesta. Ne pozabite vključiti konkretnih primerov, ko ste s svojimi znanji in spretnostmi dosegli uspeh.

Bodite preprosti

Vaše motivacijsko pismo mora biti kratko in jedrnato. Upoštevajte tri odstavke: uvod, vsebino in zaključek. Začnite s strokovnim pozdravom in pismo naslovite na vodjo zaposlitve po imenu, če je to mogoče. V osrednjem delu pojasnite, zakaj ste primerni za delovno mesto in kaj lahko prinesete podjetju. Na koncu pozovite k naslednjemu koraku, na primer k razgovoru ali sestanku.

Urejanje in preverjanje

Ko končate s pisanjem spremnega pisma, si vzemite nekaj časa in preverite morebitne slovnične napake. Nato prosite še koga, da ga prebere, da bi ugotovil morebitne napake, ki ste jih morda spregledali. Pomembno je, da je vaše motivacijsko pismo brez napak, da bo na delodajalca naredilo dober vtis.

Dobro napisano spremno pismo lahko bistveno vpliva na to, ali boste povabljeni na razgovor ali ne. Če si boste vzeli čas za raziskavo podjetja, poskrbeli, da bo vaše pismo preprosto in jedrnato, ter ga skrbno popravili, boste povečali svoje možnosti, da boste stopili pred vrata in dobili želeno službo!