Zaposlen kot refleksoterapevt

Refleksoterapevt je strokovnjak, ki pomaga ohranjati zdravje in je usposobljen za refleksnoconsko masažo stopal. Masažna tehnika, ki jo uporablja, spodbuja in uravnava človekovo energetsko ravnovesje in psihofizično ravnovesje. Refleksno conska masaža stopal je terapija, ki sloni na znanju povezav med conami na stopalu in organi v telesu. S pomočjo masaže se stimulira refleksne cone na stopalih in dlaneh in tako povzroča pozitivne reakcije v povezanih organih v telesu.

Refleksoterapevt mora za opravljanje dela biti strokovno podkovan. Imeti mora znanje iz komplementarne medicine, znanje o delovanju človeškega telesa. Refleksoterapevt mora imeti tudi znanje iz psihologije in dobre komunikacijske veščine, saj njegovo delo obsega delo z ljudmi. Za delo je potreben pozitiven odnos do zdravega načina življenja. Prav tako je zahtevana redna skrb za higieno, tako terapevta kot pacienta.

Za delo refleksoterapevta se zahteva končana najmanj srednja šola, tehnična ali strokovna. Izobraževanje za refleksoterapevta se lahko izvaja v šoli za maserje in terapevte, v mali šoli za refleksoterapije ali na raznih tečajih refleksoterapije. Obstaja pa tudi študijski program za refleksoterapijo.

Možnosti zaposlitve so, če jih znate prepoznati. Kot refleksoterapevt lahko delate v masažnih salonih, welnes centrih ali v zasebnih podjetjih v obliki s.p.- ja, d.o.o – ja.

Ne odlašajte z iskanjem zaposlitve ali prekvalifikacijo, če vas delo refleksoterapevta veseli.