Katera vprašanja zastaviti delodajalcu?

intervju

Ko se razgovor oziroma zaposlitveni intervju bliža koncu, večina delodajalcev nekaj minut nameni tudi temu, da tudi kandidat njim zastavi kakšno vprašanje. Mnogi na to niso pripravljeni, zato le nemo obsedijo, s čimer si lahko znatno zmanjšajo možnosti za zaposlitev. Katera so tista vprašanja, s katerimi delodajalcu pokažete svojo resnost in pripravljenost za delo?

Kako izgleda tipičen delovni dan na razpisanem delovnem mestu?

S tem delodajalcu pokažete svojo pripravljenost na delo, hkrati pa izkažete tudi odgovornost, da se pred podpisom pogodbe tudi vi prepričate, kaj se od vas v realnosti pričakuje. Na tak način ugotovite, ali vam zastavljene naloge ležijo in ali ste jih pripravljeni opravljati vsak dan. Pomembno je, da veste, v kaj se spuščate, preden se zaposlite.

Zakaj je razpisano delovno mesto prosto?

S tem pokažete, da se zanimate za kakšno pozicijo gre. Morda je to pozicija, ki dopušča hitra in uspešna napredovanja, lahko pa da gre za delovno mesto, ki je morebiti zaradi svoje zahtevnosti, razlog pogostih menjav. Razlika je seveda, ali se delovno mesto odpira zato, ker se podjetje širi ali pa zato, ker je vaš predhodnik dal odpoved. V vsakem primeru je zgornje vprašanje več kot primerno.

Kateri so ključni cilji podjetja v prihodnje?

Ko delodajalcu zastavite takšno vprašanje, se pokažete kot ciljno usmerjena oseba. Poleg dobrega vtisa, ki ga boste na tak način pustili, boste dobili tudi občutek, kam gre podjetje v prihodnje in kakšna je pozicija vašega delovnega mesta znotraj samega podjetja.

Kakšno je delovno okolje in vzdušje v podjetju?

S tem vprašanjem delodajalcu nakažete, da ste ekipni igralec. Zanimate se za kolektiv in medsebojne odnose. Vsakdo raje dela v prijetnem okolju, kjer poteka dobra komunikacija in kjer so odnosi s sodelavci zgledni. Čeprav je v marsikaterem podjetju slika seveda povsem drugačna od idealne, pa boste na ta način vsaj malo bolje pripravljeni in boste vedeli, kaj lahko pričakujete, če boste sprejeti na delovno mesto.