Kako z dodatnim izobraževanjem do redne zaposlitve?

Ko iščemo novo zaposlitev se velikokrat zgodi, da po daljšem neuspešnem pošiljanju prošenj in življenjepisa postanemo nekoliko črnogledi. Dlje kot iščemo delo, bolj brezupna se nam zdi situacija, zato se pogosto zgodi, da osebe, ki so brezposelne dalj časa, postajajo vse manj aktivne in se zapirajo vase. Seveda si s tem samo še zmanjšajo možnosti, da bi si našli redno zaposlitev.

Vsak, ki vsaj malo spremlja trg dela v Sloveniji ve, da je zaposlitev v tem trenutku zelo težko dobiti. Večina zaposlitev je sklenjenih preko poznanstev in tako imenovanih vez, zato kot nekdo, ki takšne prednosti morda nimate, zelo težko pridete h koritu. Vseeno pa je ključ do uspeha vztrajnost, optimizem in dodatno neformalno ali formalno izobraževanje.

Če boste brali nasvete, kako do zaposlitve, boste kmalu ugotovili, da je eden izmed ključnih napotkov ta, da bodite pri iskanju dela kar se da aktivni. To pomeni, da vlagate v dodatno izobraževanje in osvajanje raznih veščin, ki vam nemara znajo odpreti marsikatera vrata. Pridobivanje novega znanja pomeni tudi pridobivanje novih poznanstev in odpiranje novih poslovnih priložnosti. Iskanje zaposlitve je tako tesno povezano z dodatnim izobraževanjem. Na tak način boste lažje prišli do redne zaposlitve, katero si želijo vsi, ki iščejo delo.

Dodatno izobraževanje lahko obsega formalne in neformalne načine pridobivanja znanja. Lahko gre za razne seminarje, krožke, okrogle mize, lahko pa se zadeve lotite bolj resno in vpišete kakšno izmed smeri na kateri izmed univerz ali drugih šol (višja, srednja, poklicna ipd.). Ključno je, da pri iskanju zaposlitve ne zaspite, ampak ves svoj trud in energijo vlagate v iskanje redne zaposlitve.